Den här pajen gjorde jag i helgen och den blev väldigt god. Väldigt söt men det innebär ju å andra sidan att man bara tar en bit ;-). Receptet hämtade jag från Matplatsen.org.
Pecannötspaj
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1/2 tsk salt (om du använder saltat smör kan du strunta i detta)
1 tsk strösocker
3 msk vatten
Fyllning
125 gr smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter (grovt hackade)
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet i tio minuter i 200 grader.
Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 50-55 minuter på 175 grader. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar