Hello girlies!
Nu var det ett tag sen igen. Men nu ska jag ta tag i det här bloggandet (allt för att slippa plugga som jag egentligen borde). Hoppas att ni alla har det bra, ni tre på Irland och ni andra två här hemma. Jag har det bra och växer som attan men jag läääääängtar efter att inte vara gravid längre. Nu ser jag fram emot att bli rörlig och träffa mitt barn. Det är tur att graviditet är ett övergående tillstånd!
Jag lagar fortfarande mat dock och kommer att göra det så länge jag når fram till spisen! Häromdagen lagade jag det här mumsiga receptet och såsen var fasen något av det godaste båda jag och Matt smakat på länge! Jag hade ris och sallad till! Mums!
http://www.elise.com/recipes/archives/001431porkchops_with_mushroom_bourbon_cream_sauce.php
När jag panerar kotletter steker jag först dem i rapsolja och smör och när det blivit brynta på båda sidor och stekta i ca tio minuter häller jag i stekpannan 1/2-1 glas vatten och lägger på ett lock så att de liksom får koka i det. Jag brukar också slänga i en halv buljongtärning. Sedan fyller jag på med vatten under tiden så att det inte försvinner. Den sammanlagda tillagningstiden brukar bli 20-30 minuter beroende på hur tjocka kotletterna är. Detta blir en jättegod grund till sås och kotletterna blir aldrig någonsin torra! Jag hade även i denna sky i svampsåsen. Jag förstår om ni inte har någon bourbonwhiskey hemma men om ni kan sno åt er hemma hos mamma eller grannen(?!) så är det väl värt det, den blev mumsigt söt och tangy av whiskeyn. Jag använde mig av champinjoner och matlagningsgrädde (15%). PROVA DETTA HEMMA! Jag vet att detta inte är något fettsnålt recept men vem f-n bryr sig! God mat innehåller både smör och grädde och så kommer det alltid vara, vi är ju duktiga på att röra oss allihop och då kan man ju unna sig något gott då och då, eller hur?!
Kram
Ät mer korv.
9 år sedan
Sådär gör jag också med mina kotletter, annars blir de så jäkla torra! Men lite vatten och lock så kan man inte misslyckas!
SvaraRaderaLät gott med whiskey, svamp och grädde! Går det lika bra med Paddys tror du? :D