Nu har det gått alldeles för långt mellan gångerna. Men jag kikar in varje dag i hopp om ett kärleksmums-recept (ja, jag vet, nu räcker det med pikarna). Ikväll gjorde jag supergoda biffar på ett recept som Matt hittat i en Zetabrochyr. Jag modifierade såklart receptet lite men grunden är Zetas. Här kommer det!
Lammfärsbiffar med cannellinibönor och olivcreme
4 pers.
400 g lammfärs, jag gjorde på 600 g
1 ägg, jag tog 2
2 msk olivolja, jag höftade och tog så mycket som jag tyckte var lagom
1/2 dl vatten, detta höll jag så att det inte skulle bli för löst
1 vitlöksklyfta, finriven, jag tog 2
1 tsk torkad timjan, jag använde kryddblandningen Franska örter och tog mycket!
några blad färsk salvia, jag hoppade över!
salt och peppar
1 burk Zeta Cannellinibönor (410g), sköljda
2 msk Zeta Creme di Olive Verdi eller Tapenade, jag tog Zetas Tapenade med chili i för lite sting!
Blanda färs med ägg, olivolja, vatten, vitlök, örter, salt och peppar. Vänd ner bönorna och olivcreme. Forma till ganska små biffar och stek i olivolja, ca 3 min per sida (detta är om du gillar ditt kött rosa, annars längre).
Enkelt va! Jag serverade med couscous som jag blandat med vitlöksblancherade (!), finhackade morötter, zuccini, paprika, salladslök och champinjoner. Till det hade vi matyoghurt som jag hade blandat med salt, peppar, olivolja, mynta och fetaost. Det ska ju såklart vara en stor och fin sallad till men efter allt det andra orkade jag inte hålla på mer så det fick vara.
Hoppas att ni nu lagar i sommarvärmen och att ni lägger upp fler sommarrecept. När jag får receptet på kanelbullarna av Silvia ska jag lägga upp även det!
Kramar!
Ät mer korv.
8 år sedan
det låter hur gott som!! etta ska jag provanu när jag äntligen får äta, hoppar dock över coscousen. puss o kram ems
SvaraRaderaLåter gott. Provar det nog att grilla dem till helgen. //Jörn
SvaraRaderaåh va gott det låter! ska göra det i veckan!
SvaraRaderaja bara pika mig, annars kommer jag aldrig lägga upp receptet;-) ska försöka göra det imorgon el på tisdag....
kram