Nu är köket på plats och jag är såå glad över det!! Att diska är numera en fröjd jag aldrig trodde skulle uppenbara sig!! Och snyggt är det!! Ska bara fixa lite kakel o sånt men jag har ett kök som jag kan laga mat i och det är det viktigaste!! Efter mkt om o men lyckades vi till o med få ugnen att fungera i lördags med assistans av mina kära vänner Manda, Beckie o Carro!! Tack gumms!!
Ja det var det här med maten....då jag läggligt till att jag kan börja laga mat i min nya ugn baka bröd o annat gott o använda min high tech spis som är sååå snabb o finurlig har jag ingått i en viktminskningsdiet!! Ja det är så sant så, Emily som har längtat så efter detta att laga mat i sitt nya kök ska nu under tio veckor bara indrycka pulver drinkar!! Tråkigt jag vet men det är nog mer viner jag sörjer!! Jag vet att det kommer att vara jobbigt, men det är här ni mina älskade vänner kommer in!! Ni bara måste stötta mig o puscha mig när jag tycker att livet är pest!! Jag ser det som en omvänd graviditet, ingen alkohol, och för varje vecka som går krymper min mage!! Kommer dock inte att lägga upp bilder på min krympande mage!! hahhahahahahahaa
Och efter 10 veckor kommer det en smal och solbränd donna ut!! hahahha man måste peppa sig själv också!!
Då detta är en mat sida ska jag varmt rekomendera min "sista måltid" som jag hade med brudarna i lördags, inget avanserat och jag vet att det är något Kajsa brukar svänga ihop men till er andra som läser och som har glömt hur gott det är prova det är sååå himlans lätt att göra och billigt för alla oss fattiga studenter!!
Bullgersallad med färsklax och kall citron och dillsås mmmm *dregel*
Lägg laxen direkt från frysen/kylen i ugen valfri värme, men jag tar allt jag lagar på 200 grader
krydda med salt, lite peppar och rosmarin, eller annan god krydda
Under tiden koka bullgern, lättast är att ta en halv kastrull med vatten och sen släng i buller tills det ser bra ut, det där med att måtta är inte min stil. Häll i lite egen gjord rosmarinsalt. Det är så gott!!
Koka bullgern tills det är lagom mjukt, häll av ev överblivet vatten, som när man kokar pasta. Se tills så att locket bara är öppet lite lite grann annars ligger all bullgern i vasken. O det vill man ju inte.
Undertiden bullgurn kokar blanda såsen. Jag körde på påssås men annars är ju en kallsås på örter från det egna trädgårdslandet att föredra. Man kan inte misslyckas det är bara till att klippa ner allt gott, på med lite salt o peppar o röra om.
Kolla laxen den bör vara precis så där färdig och god som bara lax kan bli.
Hacka rödlök, dela ruccula sallad, skär cocktail tomater och feta ost i bitar. Blanda allt i en stor skål tillsammans med bullgurn!! mmmmm sååå himlans gott!!
Servera allt tillsammans med något gott att dricka o gärna med trevligt sällskap!!
Njut av all mat!! För mig med!!
Kramkram på er alla!!
Ät mer korv.
8 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar